Dutch Masters of MTB

Dutch Masters of MTB: 200 km voor echte bikkels

Dutch Masters of MTB: 200 km voor echte bikkels
Dé ultieme uitdaging voor iedere MTB’er
Deze tocht werd dit jaar voor de 2e keer op 18 maart 2018 georganiseerd. Na de zware en natte tocht van vorig jaar was iedereen overtuigd dit jaar niet mee te doen. Maar ja, toen de inschrijving werd geopend lag de uitdaging daar en hebben we ons toch maar ingeschreven voor deze monstertocht. Na vele kilometers en uren trainen waren we er klaar voor.
De leden van de Wieler Tour Club Tubbergen, Gerry Snijders, Ruud Semmekrot, Peter Lucas, Hennie Engbers en Henry Eppink, doen wederom mee met de 2e Dutch Masters of MTB in Haarle.
Om half 5 s'morgens zijn we vertrokken richting Haarle. Precies om 6 uur klonk het startschot, gegeven door Jeffrey Hoogland.
De weeromstandigheden echt anders dan vorig jaar. I.p.v. regen was het -6 graden en stond er een koude wind, met windkracht 6 uit het oosten.
Hier hadden we ons op voorbereid met 5 lagen kleding en bescherming tegen koude voeten en handen.

Het 1e deel ging richting de Lemelerberg, Hardenberg en via Beerze weer terug naar het 100km punt bij de Uitkijk op de Hellendoornse berg.
Het 2e deel ging over vele singeltracks van de Rijssenseberg en Herikeberg. Bij Markelo ging het bergop en recht tegen de snijdende oostenwind in om dan weer richting Holten met als laatste hindernis de Holterberg richting Haarle te rijden.
Door de bevroren ondergrond konden we dit jaar de tocht 2 uur sneller rijden dan vorig jaar en kwamen we met z'n allen rond 6 uur s'avonds, na 12 uur fietsen, over de finish.
Hier werden wederom geweldige ontvangen op het podium en daarna getrakteerd op een lekker bord pasta.
De 200 km, met 1400 hoogtemeters zat er op. Het was een extreem zware en lange dag waar we met een koud maar goed gevoel op terug kunnen kijken.

(op de bijgaande foto ziet u de finish met van links naar rechts Hennie Engbers, Henry Eppink, Ruud Semmekrot, Gerry Snijders en Peter Lucas)

Bijgevoegd: finish foto en foto van de start (Henry Eppink)