Zomerclubweekend WTC 2024 Luxemburg

Zomerclubweekend WTCT 2024 Luxemburg

Van donderdag 4 juli t/m zondag 7 juli.

20 leden van onze wielertoerclub Tubbergen hadden zich opgegeven voor dit fietsweekend, leden uit alle 3 racefiets groepen.

Alles was tot in de puntjes voorbereid en geregeld door Johan Versteeg, terwijl Marthijn Mulder wederom voor meerdere prachtige fietsroutes heeft gezorgd. Het was aan de fietsers zelf, in overleg, welke route er per dag gefietst werd. Deze routes waren te downloaden als GPX.

Donderdag 4 juli vertrokken we om 7 uur met meerdere auto’s en met de bus van onze sponsor Sloot2wielers (waarvoor hartelijk dank!) met daarin de andere fietsen. Door Duitsland richting Luxemburg waar we onderweg nog wel te maken hadden met grauw , grijs en nat weer, maar de weersvooruitzichten voor het weekend waren goed. We werden rond 12uur verwacht bij ons hotel – Landgasthof Hoffmann in Kruchten Duitsland – om daar te gaan lunchen. Na de lunch klaarmaken voor de 1e tocht van het weekend. Rustig aan beginnen of vol gas d’r op, dat was aan de groepen zelf. Marthijn had alle routes aangepast met altijd het startpunt in Duitsland bij ons Gasthof, met ca. 2km was je in Luxemburg. De eerste keer was er nog lichte twijfel of dit wel het juiste pad was, want er lag een zandbult midden op de weg en veel rotzooi maar het bleek toch echt te kloppen. Er was gelijk een aardig pittige maar korte klim. Na deze leuke middagrit werd het avondeten, net als rest van het weekend, geserveerd in het hotel. Na het eten gingen een paar leden nog even een stukje wandelen anderen namen plaats op het terras.

Het was vroeg op en best een lange dag dus sommigen kozen ervoor om op tijd te gaan slapen, andere bleven nog even langer nazitten.

Vrijdag 5 juli; afgesproken werd dat we die dag allemaal in clubtenue zouden aantreden om een groepsfoto te maken met de bus van Sloot2wielers. Deze dag werd door iedereen wel gezien als D-Day, het moest gebeuren, een mooie, lange zware bergrit maken, de uitdaging zoeken en die aangaan! De bergen in Luxemburg zijn niet hoog maar pittig, met behoorlijke stijgingspercentages en als je er maar genoeg tegen komt onderweg wordt het vanzelf zwaar en zwaarder. Maar echt gaaf om te doen en daarvoor zoek je het tenslotte ook verderop.

Groep 2 koos ervoor om de Jean Nelissen Classic te rijden; 112km met minimaal 1950 hoogtemeters, groep 1 ging ook voor een JNC maar dan 121km met minimaal 2320 hoogtemeters. Minimaal want na thuiskomt (hotel) en vergelijk van de metingen van de Garmin waren er nog meer hoogtemeters én die verschilden ook nog weer binnen de groep….

Een van de eerste beklimmingen van die tocht was tegen een bijna muur. Nagezocht bleek het een maximaal stijgingspercentage te hebben van ca. 20,5%!

Elke klim was weer een overwinning voor jezelf, na 14 beklimmingen was het ook wel goed geweest voor die dag. En dan smaakt een koude Weizen op ons terras toch wel heerlijk.

Het plaatsje Kruchten heeft weinig te beiden maar gelukkig was er dan nog het EK voetbal. Vrijdagavond Duitsland – Spanje, met velen gekeken.

Zaterdag 6 juli weer een dagje fietsen gepland. Maar het bleek wel dat de tocht van vrijdag een beetje z’n sporen had achtergelaten. Er wordt door groep 1 een wat makkelijkere en kortere fietstocht gekozen terwijl groep 2 er een hele dag voor had gepland met ruim de tijd voor Kaffee und Kuchen. Genieten. Deze rit was ook in een heel andere omgeving, deels door bos, deels door de kalkzandsteen heuvels en bergen en ook mooi rustig. Groep 1 heeft de stad Vianden nog verkend, terwijl de heren van groep 3 in de stad Luxemburg zijn geweest.

’s Avonds weer heerlijk gegeten in het hotel, een wandeling rondom het dorp gemaakt, op het terras gezeten en dan met z’n allen voor de tv of laptop voor de wedstrijd Nederland – Turkije. Het resultaat is bekend, Nederland heeft gewonnen, wij kregen een biertje van de hoteleigenaar, we hebben NIET getoeterd (en trouwens ook niemand horen toeteren in Kruchten). Het was een hele mooie gezellige avond waarbij nog vele zakken borrelnoten tevoorschijn kwamen.

Tja en dan maken we ons toch langzaam op voor de terugreis want een meerderheid van de groep vond het wel goed geweest, zondagochtend hoefde er niet persé nog gefietst te worden. Het was mooi geweest dus spullen pakken.

Zondagochtend nog weer het heerlijke, goed verzorgde en gevarieerde ontbijt. En het mag gezegd werden het eten was alle dagen perfect voor elkaar, het werd continu aangevuld en altijd gevraagd of er nog genoeg was. Het personeel van het Landgasthof was heel vriendelijk en gastvrij, de fietsen konden in de afgesloten garageboxen, de kamers prima in orde. Echt top. En het weer was ons goed gezind, alle dagen mooi fietsweer gehad. We hebben genoten.

Op naar het fietsweekend van 2025!!

Image
Image
Presets Color
Download