Boterkoektocht 2018

Tevreden deelnemers Boterkoektocht

Afgelopen zondag 4 november werkte alles mee om er en geslaagde tocht van te maken.

Lees meer

MTB Weekend Daun

MTB weekend Daun 2018

Met uitstekend weer in het vooruitzicht vertrokken we vrijdag met 14 leden naar Daun in de Eiffel.

Lees meer

WTCT Dolomieten

Dolomieten 2018

Op 17 juni 2018 was het weer zover. Groep 1, Het vlaggenschip van de WTC-Tubbergen, kon op weg naar de tweejaarlijkse fietsweek. Dit jaar werd er gefietst in de Dolomieten. Tien leden maakten de gang naar Canazei. Een toeristisch dorpje in het hart van de Dolomieten. 

Lees meer

In memoriam Gerard van der Wal

Gerard van der Wal is niet meer. Vorige week maandag viel definitief het finishdoek voor de sportman pur sang. Daarmee heeft de wereld een mens verloren wiens leven in het teken stond van snelheid. De race tegen de dood was echter niet te winnen.

Lees meer

Cursus bosmaaier

Afgelopen zaterdag 4 november zijn drie leden van de onderhoudsploeg op cursus geweest voor het certificaat bosmaaier. Alle drie, Piet Elferink, Derk de Vries en Eddy Bosch, hebben dit certificaat gehaald.

Lees meer

Kobra kidsrun 2017

Afgelopen zondag 3 september was er wederom de Kobra kidsrun tijdens de Grenslandmarathon. Onder begeleiding van Eddy mountainbike trails & clinics uit Tubbergen hebben 20 kinderen met een aantal ouders en begeleiders een clinic gevolgd en daarna een toertocht gereden van 20 km. Zowel de kinderen als de ouders waren erg te spreken over de clinic en tocht. De kinderen werden goed verwent door middel van een lekker ijsje en een bidon.

Lees meer

Jaarlijkse BBQ

Zaterdag 8 juli was de jaarlijkse bbq aangevuld met een middag programma we hadden prima weer en zijn om 12.30 op de mtb vertrokken richting Itterbeck na de koffie op een mooie locatie is de eerste groep vertrokken voor een toer tocht van 25 km en de tweede groep een clinic.

Lees meer

Band plakken.. HOE

Voor het verwisselen van een band heb je verschillende gereedschappen nodig. Er zijn diverse manieren waarop een wiel vast zit in een frame: met snelspanners, gewone moeren of met een steekas. Een band verwisselen bij een fiets met snelspanners? Om het wiel uit de fiets te halen heb je geen gereedschap nodig. Een band verwisselen...

Lees meer

Nieuw snelheidsrecord op een MTB

Markus heeft het record al eerder in handen gehad, maar heeft de afgelopen 2 jaar gewerkt aan het zetten van een nieuwe topsnelheid. Tijdens zijn poging reed hij in 11 seconden met een topsnelheid van bijna 170 km/u een naamloze berg in de Atacama woestijn in Chili af.

Lees meer

Van der Breggen snel op MTB

Turbooooo...

Het uitstapje met de mountainbike is Anna van der Breggen uitstekend bevallen. De olympisch kampioene toonde zich met de Italiaanse Margot Moschetti een klasse apart in de Costa Blanca Bike Race.

Lees meer

Het beest in de Vuelta

Alto de l’Angliru: Het Beest van Asturias

De Vuelta a España doet dit jaar – na een afwezigheid van drie jaar, weer de Alto de l’Angliru aan. Het Beest van Asturias is echt een loodzware klim over een voormalig geitenpad in Noord-Spanje. De Angliru mocht uiteraard niet ontbreken in onze Fiets 500, dus hierbij alles over de steile (maximale percentage van 25.8%) klim.

Lees meer

Nooit te oud

Pas 105 jaar oud en hij heeft 'm!

Je bent nooit te oud om een record aan te vallen. Met dat motto stapte Robert Marchand, 105 lentes jong, 4 januari jl. de wielerbaan op in Saint-Quentin-en-Yvelines. Zijn doel? Zijn eigen uurrecord verbeteren.

Lees meer